Ha biztos sikerre vágysz, bátran ajánlhatom. Nagyon pikáns, különleges íze van és mégis nagyon egyszerűen és gyorsan megcsinálható!!! Eddig még mindenki a tíz ujját nyalogatta utána.
Hozzávalók:
- 50 dkg hús (sertéscomb, csirkemell, kinek mi az ízlése)
- 3 fej hagyma (én jó hagymásan szeretem)
- 1 evőkanál olaj
- só
- bors
- 1 pohár tejföl
- 1-2 evőkanál mustár (szintén kinek hogy tetszik)
- petrezselyem
- 1 leveskocka
- és köretnek hagyományos főtt rizs
Elkészítés:
A hagymát kockákra, a húst kb. 2×2 cm-es darabokra vágom. A hagymát az olajon megfonnyasztom sóval és egy pici vízzel, hogy több leve legyen (mintha pörköltet készítenénk), majd beleteszem a húst, először megkapatom a külsejét, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Ha forró a víz, mehet bele a leveskocka.
Amíg ez fődögél – vagy akár előtte – felteszem a rizst is főni. Mire kész, kész a hús is. Ha puha, a tejfölbe belekeverem a mustárt, majd a húsra öntöm, kettőt rottyantom, és már kész is. (Ha túl hígnak találod a levét, keverhetsz a tejfölbe egy kis lisztet, hogy sűrűbb legyen. Ekkor egy picit tovább kell főzni, de csak egy-két perccel.)
A rizzsel tálalom.