Pácolt magyaros sült oldalas

Köretként bármit adhatunk mellé, én ribizli csatnit és zabpelyhes-répás polentát kínáltam mellé.

hozzávalók

  • 90 dkg sertésoldalas
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 0.5 dl paradicsomlé
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál fekete bors
  • 1 teáskanál fűszerpaprika (púpos)
  • 1 kávéskanál fokhagymakrém 

elkészítés

  1. Először a pácot készítjük el. Egy tálba (amibe majd beleférnek a husik) öntjük az olajat, a paradicsomlevet. Beleszórjuk a sót, borsot, pirospaprikát, beletesszük a fokhagymakrémet. Ezt jól összekeverjük.
  2. Az oldalasokat megtisztítjuk.
  3. Megforgatjuk a pácban, és lefedve hagyjuk benne pár órát pihenni. Még jobb, ha egy egész éjjel pácolódik.
  4. Egy tepsibe fektetjük a husikat, rálocsoljuk a páclevet, felöntjük kb. 1 dl vízzel.
  5. Előmelegített sütőben, alufóliával lefedve 200 fokon hőlégkeveréssel puhítjuk (nálam ez 60 perc volt, de villával érdemes ellenőrizni), majd a fedőt levéve még további 20 percet pirítjuk. (Én nem szeretem, ha kiszáradva pirul a husi, ezért pár alkalommal meglocsoltam a levével.)