Bőrös malac hagymás krumplival

December 31-én délelőtt az egyik nagy bevásárlóközpont húsos pultján szembenézett velünk egy malac. Megálltunk leányommal együtt, és feltettük a kérdést, nem akarunk estére malacot sütni? Gyorsan le is beszéltük egymást, nem fér be a sütőbe. Mire az eladó gyorsan felvilágosított bennünket, van kisebb, félbe vágott és akár negyedet is vehetünk…

hozzávalók / 2 adag

  • 80 dkg sertéshús (bőrös malachusi)
  • 2 ek mangalica zsír
  • 6 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 0.5 kávéskanál köménymag
  • majoranna ízlés szerint
  • 1 csipet fűszerpaprika (őrölt)

elkészítés

  1. A megmosott húst bedörzsöljük a fűszerekkel.
  2. Egy tepsit kikenünk zsírral, ráfektetjük a hússzeleteket, és 190 fokon 2 órán át fóliával letakarva sütjük.
  3. Amikor megpuhult, fólia nélkül sütjük ropogósra.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés