December 31-én délelőtt az egyik nagy bevásárlóközpont húsos pultján szembenézett velünk egy malac. Megálltunk leányommal együtt, és feltettük a kérdést, nem akarunk estére malacot sütni? Gyorsan le is beszéltük egymást, nem fér be a sütőbe. Mire az eladó gyorsan felvilágosított bennünket, van kisebb, félbe vágott és akár negyedet is vehetünk…
hozzávalók / 2 adag
- 80 dkg sertéshús (bőrös malachusi)
- 2 ek mangalica zsír
- 6 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 0.5 kávéskanál köménymag
- majoranna ízlés szerint
- 1 csipet fűszerpaprika (őrölt)
elkészítés
- A megmosott húst bedörzsöljük a fűszerekkel.
- Egy tepsit kikenünk zsírral, ráfektetjük a hússzeleteket, és 190 fokon 2 órán át fóliával letakarva sütjük.
- Amikor megpuhult, fólia nélkül sütjük ropogósra.
- sütési hőfok: 190°C
- sütési mód: alul-felül sütés