Köretként bármit adhatunk mellé, én ribizli csatnit és zabpelyhes-répás polentát kínáltam mellé.
hozzávalók
- 90 dkg sertésoldalas
- 1 dl napraforgó olaj
- 0.5 dl paradicsomlé
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál fekete bors
- 1 teáskanál fűszerpaprika (púpos)
- 1 kávéskanál fokhagymakrém
elkészítés
- Először a pácot készítjük el. Egy tálba (amibe majd beleférnek a husik) öntjük az olajat, a paradicsomlevet. Beleszórjuk a sót, borsot, pirospaprikát, beletesszük a fokhagymakrémet. Ezt jól összekeverjük.
- Az oldalasokat megtisztítjuk.
- Megforgatjuk a pácban, és lefedve hagyjuk benne pár órát pihenni. Még jobb, ha egy egész éjjel pácolódik.
- Egy tepsibe fektetjük a husikat, rálocsoljuk a páclevet, felöntjük kb. 1 dl vízzel.
- Előmelegített sütőben, alufóliával lefedve 200 fokon hőlégkeveréssel puhítjuk (nálam ez 60 perc volt, de villával érdemes ellenőrizni), majd a fedőt levéve még további 20 percet pirítjuk. (Én nem szeretem, ha kiszáradva pirul a husi, ezért pár alkalommal meglocsoltam a levével.)